• Samenleving van het slot
  • Ondernemers weer aan het ondernemen
  • Platform voor digitaal uitgeven van testuitslagen en vaccinatiebewijzen
  • Autorisatie, geldigheidscontrole en persoonsverificatie maakt de digitale medische toegangskaart
  • AVG-proof en gebouwd naar de medische HL7 standaard

COVREASY is de digitale verbindende schakel tussen laboratoria, ondernemers en consumenten, zodat mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn!

Na een bezoek aan een laboratorium of medische instelling komt een testuitslag of vaccinatiebewijs direct binnen op je telefoon. Dat dient vervolgens als digitale medische toegangskaart voor bijvoorbeeld een bezoek aan congres, hotel, sportschool of restaurant. Een simpele toegangscontrole waarbij geen medische gegevens gedeeld hoeven worden, maakt dat negatief geteste mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn maar bovenal dat ondernemers weer kunnen ondernemen

“De lockdown moet een tijdelijke maatregel zijn”, zegt Roy Molenaar, CEO van COVREASY. “En aantoonbare veiligheid is een belangrijke stap om de overheid te overtuigen dat bedrijven weer open mogen. Met ons platform weet de ondernemer dat bezoekers virusvrij zijn en kan de overheid een regisserende rol innemen. De discussie hoeft niet te gaan over de maatregelen rond de lockdown, maar over de specifieke voorwaarden waarbij bedrijven weer open mogen zijn.”

Privacy en dataveiligheid

Op het Covreasy platform staan dataveiligheid en privacy centraal. Ondernemers plaatsen scanpoorten of gebruiken de scan-app Er worden bij de toegangscontrole geen medische gegevens gedeeld. Als iemand virusvrij is, geeft de app groen licht. Deze verificatie vindt plaats op basis van een QR-code en een beveiligde verbinding met het COVREASY platform. Op deze manier weet de ondernemer dat alleen bezoekers met een geldige, negatieve uitslag binnengelaten worden.

“Het begint natuurlijk met laboratoria en andere medische instellingen”, vertelt Kasper Dessing, COO van COVREASY. “Zij werken allemaal op hun eigen manier. De uitdaging hierbij is om veilig en consistent medische gegevens terug te koppelen aan de deelnemer. Omdat COVREASY gebouwd is naar de HL7 standaard en direct te koppelen is met een laboratorium informatiesysteem (LIS), kan ons platform die informatiestroom volgens de geldende standaarden verwerken. Met het platform ontzorgen wij laboratoria en koppelen we een nieuw product aan hun bestaande diensten: de digitale medische toegangskaart. Na het downloaden van de app worden gebruikers ook doorverwezen naar de dichtstbijzijnde laboratoria.”

COVREASY is inmiddels in gesprek met diverse laboratoria en medische instellingen voor de verwerking van testuitslagen en vaccinaties. We streven ernaar de eerste samenwerkingen op korte termijn met de wereld te delen. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een samenleving van het slot waarin ondernemers weer zorgeloos kunnen ondernemen.

COVREASY: MEET CAREFREE

Terug